Zach­te kaas met been­ham en fris­se kom­kom­mer

(272)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 8 personen
3 272

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 glaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommer en snijd het in kleine blokjes. Pers de limoen uit. Scheur de ham in stukjes.
  2. Schep in de glaasjes een laagje hamflinters. Leg daarop een puntje kaas en druk het zachtjes aan. Schep de komkommer om met het limoensap en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep dit op de kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 235 mg
Tags
Ook te zien in

Zachte kaas met beenham en frisse komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zach­te kaas met been­ham en fris­se kom­kom­mer

1
1
  • ½ komkommer

Schil de komkommer en snijd het in kleine blokjes.

2
2
  • ½ limoen

Pers de limoen uit.

3
3
  • 100 g gebraden beenham

Scheur de ham in stukjes.

4
4

Schep in de glaasjes een laagje hamflinters.

5
5
  • 140 g smeerkaas

Leg daarop een puntje kaas en druk het zachtjes aan.

6
6

Schep de komkommer om met het limoensap en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep dit op de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.