Gu­a­ca­mo­le met to­maat

De lekkerste dip voor tortillachips maak je zelf.

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht De lekkerste dip voor tortillachips maak je zelf. 8 personen
3 199

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Laat afkoelen. Pel het vel eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng de tomaten op smaak met olijfolie, zout en peper.
  2. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de verse koriander fijn en pers de limoen uit. Schep de avocado's voorzichtig om met de zure room, het limoensap, de koriander, chilivlokken en zout naar smaak.
  3. Schep in lage brede glaasjes een lepel van het avocado mengsel en daarna een lepeltje van het tomaten mengsel. Steek er wat tortillachips in.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Guacamole met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gu­a­ca­mo­le met to­maat

1
1
  • 4 trostomaten

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Laat afkoelen. Pel het vel eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2
  • 1 el olijfolie

Breng de tomaten op smaak met olijfolie, zout en peper.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4
  • ½ limoen
  • 2 el koriander

Snijd de verse koriander fijn en pers de limoen uit.

5
5
  • 1 el zure room
  • 1 mespunt chilivlokken

Schep de avocado's voorzichtig om met de zure room, het limoensap, de koriander, chilivlokken en zout naar smaak.

6
6
  • 10 g tortillachips

Schep in lage brede glaasjes een lepel van het avocado mengsel en daarna een lepeltje van het tomaten mengsel. Steek er wat tortillachips in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.