Ris a la man­de (Deen­se rijs­te­pap)

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng 100 ml water aan de kook en strooi hierin de rijst, kook het 1 minuut. Schenk er vervolgens de melk bij met het opengesneden vanillestokje en kook het 30 minuten op laag vuur. Laat het afkoelen. Hak de amandelen fijn, maar houd 1 amandel heel. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de fijngehakte en de hele amandel met de slagroom door de afgekoelde rijstepap, doe het geheel over in een mooie schaal. Verwarm de kersenjam en serveer deze bij de ris a la mande.

Tip:

Ris a la mande is een Deense rijstepap die van oudsher op kerstavond wordt gegeten, en wel vóór de maaltijd. Zo werd de trek minder groot en kon er bespaard worden op de kosten van het kerstdiner. Later werden er room, vanille en amandelen aan de pap toegevoegd. In de pudding zit één hele gepelde amandel verstopt, die je geluk brengt. Zorg dat je een klein (zoet) cadeautje in huis hebt voor degene die de amandel in deze Deense rijstpudding vindt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.