Saf­fraan­soep met pas­tis en St.-Ja­kobs­schel­pen

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 min. op laag vuur glazig. Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3-4 min. op laag vuur. Pers de sinaasappel uit. Schenk het sap en de pastis bij de rijst, laat dit 2 min. zachtjes sudderen. Voeg de visfond, 400 ml water en 1 el sinaasappelrasp toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 min. heel zacht koken. Dep intussen de St.-Jakobsschelpen droog met keukenpapier, wrijf ze in met zout en peper. Bestrijk ze met 1 el olijfolie en rooster ze op hoog vuur in 1-2 min. bruin in een hete grillpan. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep hem in warme borden en leg de St.-Jakobsschelpen erin. Garneer met de peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.