Sa­la­de met pa­ling, tau­gé en ly­chees

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Leg de taugé in een zeef en schenk er 1 liter kokend water over. Laat de taugé goed uitlekken en afkoelen. Rasp de groene schil dun van de limoen. Pers de limoen uit. Klop in een schaal de helft van het limoensap met de sojasaus en sesamolie tot een dressing. Schep de limoenrasp en taugé erdoor. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Laat ze op een bordje afkoelen. Pel de lychees, halveer de vruchtjes en verwijder de pitten. Schep de lychees om met 1 eetlepel limoensap en wat zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verdeel de waterkers over 4 borden en schep de taugé met dressing erop. Verdeel de plakjes palingfilet, de lychees en de pistachenootjes erover.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.