Pi­ro­s­h­ki (deeg­pak­ket­je met vul­ling van spits­kool, dil­le en ei)

  • voorgerecht
  • 20 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 20 stuks
3 59

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de spitskool in een bak, strooi er 1 el zout over en laat minimaal 15 min. staan. Druk daarna de spitskool uit in een zeef of vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Verhit de boter en bak hierin de spitskool 1-2 min. Schenk de melk erbij, breng aan de kook en laat 5-7 min. zachtjes doorkoken, breng op smaak met peper en zout en suiker. Giet de melk af en laat de spitskool afkoelen. Kook 4 eieren in 7-8 min. hard en snijd ze in kleine stukjes. Splits het andere ei en klop het eigeel los (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg. Meng de spitskool met het fijngesneden ei en de dille. Leg in het midden van elke plak deeg wat koolmengsel, vouw het deeg dicht en bestrijk het met wat eigeel. Bak de piroshki's 20 min. in de oven.

Tip:

Ook lekker als feestelijk hapje.

Tip:

Familierecept Allerhande 13 2007. De piroshki's van Manja Aidinova en haar dochter Sacha Gertsik zijn dertig jaar geleden in de familie gekomen. Het recept heeft z'n oorsprong op het Russische schiereiland Krim. Sacha: 'Het is het ideale voorgerecht bij een feestelijk etentje. Maar ook als borrelhapje zijn piroshki's erg lekker.'

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.