Pit­ti­ge ko­ri­an­der­ei­e­ren met ker­rie­rijst

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Eieren in kokend water 8 min. laten koken, onder koude kraan laten schrikken en pellen. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Peper uit nasi-bamipakket fijnsnijden. 2 el olie in steelpan verhitten en hierin ui en rode peper uit pakket 3 min. bakken. Stukjes tomaat en 1/2 tl kerriepoeder toevoegen en op matig vuur 5 min. laten pruttelen. Suiker en naar smaak zout toevoegen. Eieren in saus leggen. Rest olie ondertussen in wok verhitten. Hierin nasi-bamigroente (behalve taugé) 5 min. roerbakken. 1 el kerriepoeder 1 min. meebakken. Rijst, taugé en naar smaak zout en peper erdoor scheppen. Koriander fijnsnijden. Helft met eieren en tomatensaus mengen. Kerrierijst op 4 borden scheppen. Met lepel diepe kuil in midden van rijst maken en eieren met saus erin scheppen. Rest koriander erover strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 663 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.