Ke­bab en ge­wok­te pa­pri­ka met kriel­tjes

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden. 3 el olie in wok verhitten en hierin krieltjes 10 min. bakken. Stukjes paprika en prei toevoegen en 4 min. roerbakken. Gehakt ondertussen in ruime schaal met 3/4 gehaktkruiden en 1 1/2 tl paprikapoeder met de hand 3 min. mengen. Hiervan 12 dikke rolletjes (kebab) vormen. 1 el olie in grillpan verhitten en hierin kebab in 8 min. op matig hoog vuur rondom bruin en gaar grillen. Aan krieltjes en paprika rest paprikapoeder en rest gehaktkruiden toevoegen en nog 1 min. roerbakken. Gewokte paprika met krieltjes over 4 borden verdelen, kebab erbij leggen en pepersaus erbij scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 748 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 52 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.