Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 156

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de crème de cassis met het fruit en laat trekken. Bereid de cakejes volgens de aanwijzingen op verpakking.
  3. Verwarm de slagroom met de oploskoffie in een steelpan al roerend tot de koffie is opgelost. Schenk in een ruime schaal, roer de suiker erdoor en laat even afkoelen. Doe de slagroom erbij en klop de 'espressoroom' stijf.
  4. Zet de warme cakejes op 4 borden, schep de vruchten ernaast en serveer met de espressoroom.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 743 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 50-51

Smeltende chocoladecakejes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 smeltende chocoladecakejes
  • 300 g rood fruit
  • 4 el crème de cassis

Meng de crème de cassis met het fruit en laat trekken. Bereid de cakejes volgens de aanwijzingen op verpakking.

3
3
  • 4 el slagroom
  • 3 el espresso-oploskoffie
  • 2 el suiker

Verwarm de slagroom met de oploskoffie in een steelpan al roerend tot de koffie is opgelost.

4
4
  • 190 ml slagroom

Schenk in een ruime schaal, roer de suiker erdoor en laat even afkoelen. Doe de slagroom erbij en klop de 'espressoroom' stijf.

5
5

Zet de warme cakejes op 4 borden, schep de vruchten ernaast en serveer met de espressoroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.