Ge­ma­ri­neer­de zalm met wil­de se­sam­rijst

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm in ovenvaste schaal leggen. Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Aspergetips halveren. Limoen in 4 partjes snijden. Zalm in hete oven in 10 min. warm laten worden. Olijfolie ondertussen in wok verhitten. Hierin wokgroenten en asperges 7 min. roerbakken. Sesamzaad toevoegen en 2 min. meebakken. Rijst erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Wilde sesamrijst op 4 borden scheppen en zalm en limoen erop leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 628 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.