Her­ten­bief­stuk met ro­de­kool en bal­sa­mi­co

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 94

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappelwafeltjes in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Pijnboompitten in droge koekenpan op matig vuur al roerend bruinroosteren. Op bord laten afkoelen. Uien pellen en in partjes snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Rodekool en balsamicoazijn toevoegen en op matig vuur verwarmen. Pijnboompitten erdoor scheppen. 2 el olijfolie ondertussen met oregano en zout en peper naar smaak mengen. Hiermee hertenbiefstukjes rondom inwrijven. Boter in koekenpan bruin laten worden. Hierin biefstukjes op matig vuur in ca. 6 min. rondom bruinbakken. Inhoud van zakje saus door jus roeren en verwarmen. Rodekool en aardappelwafeltjes over 4 borden verdelen. Hertenbiefstukjes ernaast leggen. Saus over vlees scheppen en (koude) chutney ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 756 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.