Black bean-tofu met Chi­ne­se rijst

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
2 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water. Laatste 5 min. roerbakmix meekoken. Afgieten. Zout en peper naar smaak en gembersiroop toevoegen. Ondertussen tofu laten uitlekken en goed droog deppen met keukenpapier. In stukjes van ca. 2 cm snijden. Olie in wok verhitten. Hierin tofu in ca. 5 min. krokant roerbakken. Saus erdoor scheppen en nog 1 min. doorwarmen. Chinese rijst over 4 borden verdelen. Black bean-tofu ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 608 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.