Kik­ker­erw­ten met cho­ri­zo en to­maat

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
4 64

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bladgroen van bleekselderij eraf halen en apart houden. Bleekselderij schoonmaken. Bleekselderij, tomaten en chorizo in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Olijfolie in grote diepe pan verhitten. Hierin chorizo 2 min. bakken, geregeld omscheppen. Bleekselderij, ui en knoflook toevoegen en 2 min. bakken. Tomaten, paprikapoeder en zout en peper naar smaak toevoegen en 4 min. zachtjes bakken. Geregeld roeren. Kikkererwten met vocht en bouillontablet toevoegen en roeren tot bouillontablet is opgelost. Nog 5 min. laten pruttelen. Sneetjes brood diagonaal doormidden snijden. Kikkererwten in 4 grote kommen scheppen. Selderijgroen erboven fijnknippen. Brood erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 764 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.