Aard­ap­pel-erw­ten­sa­la­de met rol­mops

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappelpartjes in droge koekenpan doen en met 3 el water besprenkelen. Met deksel erop, op matig vuur in ca. 10 min. gaar laten worden. Flink laten afkoelen. Doperwten in ruim kokend water met wat zout doen. Weer aan de kook brengen en in ca. 5 min. gaarkoken. Afgieten en met koud water afspoelen. Komkommer schillen en in halve plakjes snijden. Rolmopsen afgieten, vocht met ui en andere toevoegingen opvangen. Ui en andere toevoegingen van rolmopsen en 4 el rolmopsvocht in ruime schaal mengen met mayonaise, komkommer en naar smaak zout en peper. Lauwwarme aardappelen en erwten erdoor scheppen. Lauwwarme aardappelsalade op 4 borden scheppen. Rolmopsen erop leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.