Feest­gour­met

Met al deze kleine gerechtjes wordt jouw gourmetavond gegarandeerd een succes.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met al deze kleine gerechtjes wordt jouw gourmetavond gegarandeerd een succes. 6 personen
3 100

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 6 satéprikkers
  • stersteker
  • gourmetstel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Appelvinken: Schil en rasp de appel. Meng gehakt met appel in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in twee porties per persoon. Vorm elke portie tot een worstje van ca. 4 cm en wikkel in plakje spek.
  2. Chipolatakebabs: Snijd worstjes elk in 6 stukjes. Snijd de bosui in stukjes. Rijg aan satéprikker 3 stukjes worst, afgewisseld met stukjes bosui.
  3. Mozzarellaburgertjes: Kneed in een kom het rundergehakt met de pesto en eidooier. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in porties.Halveer de bolletjes mozzarella. Druk in elke portie gehakt een half balletje mozzarella en vorm tot een mooi glad hamburgertje.
  4. Gehaktpaddenstoelen: Meng half-om-halfgehakt met de crème fraÎche en het geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder steel van champignons. Vul champignons met gehakt en druk goed aan, zodat de champignons en het gehakt samen een soort burgertje vormen.
  5. Tartaarsterren: Meng in een kom de tartaar en ketchup. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tartaar in gelijke porties. Druk sterren uit het tartaarmengsel. Leg alle vleessoorten op een schaal bewaar tot gebruik in de koelkast. Bereid het vlees in de gourmetpannetjes.

serveertip:

Heerlijk voor iedereen. Voor het gemak kunnen kant-en-klaar gekruide burgertjes en vinkjes gebruikt worden. Als bijgerecht smaakt stokbrood of frites er heerlijk bij.

serveertip:

Ook om op te tafel zetten: boter en/of olijfolie om te bakken, plakjes brie en/of lichtbelegen kaas, wijn, bouillon of vleesfond, slagroom of kookroom, stukjes tomaat, gesnipperde rode ui, plakjes champignons; preiringetjes, blokjes paprika.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: De smaak van december

Feestgourmet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Feest­gour­met

1
1
  • ½ appel
  • 200 g half-om-halfgehakt

Appelvinken: Schil en rasp de appel. Meng gehakt met appel in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in twee porties per persoon.

2
2
  • 12 plakjes ontbijtspek

Vorm elke portie tot een worstje van ca. 4 cm en wikkel in plakje spek.

3
3
  • 3 chipolataworstjes
  • 2 bosuitjes

Chipolatakebabs: Snijd worstjes elk in 6 stukjes. Snijd de bosui in stukjes. Rijg aan satéprikker 3 stukjes worst, afgewisseld met stukjes bosui.

4
4
  • 200 g rundergehakt
  • 1 el pesto rosso
  • 1 ei

Mozzarellaburgertjes: Kneed in een kom het rundergehakt met de pesto en eidooier. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in porties.

5
5
  • 3 bollen mozzarella piccolini

Halveer de bolletjes mozzarella. Druk in elke portie gehakt een half balletje mozzarella en vorm tot een mooi glad hamburgertje.

6
6
  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 1 el crème fraîche
  • 2 el geraspte belegen kaas

Gehaktpaddenstoelen: Meng half-om-halfgehakt met de crème fraÎche en het geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 12 kastanjechampignons

Verwijder steel van champignons. Vul champignons met gehakt en druk goed aan, zodat de champignons en het gehakt samen een soort burgertje vormen.

8
8
  • 2 el tomatenketchup
  • 200 g tartaar

Tartaarsterren: Meng in een kom de tartaar en ketchup. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tartaar in gelijke porties. Druk sterren uit het tartaarmengsel.

9
9

Leg alle vleessoorten op een schaal bewaar tot gebruik in de koelkast. Bereid het vlees in de gourmetpannetjes.

serveertip:

Heerlijk voor iedereen. Voor het gemak kunnen kant-en-klaar gekruide burgertjes en vinkjes gebruikt worden. Als bijgerecht smaakt stokbrood of frites er heerlijk bij.

serveertip:

Ook om op te tafel zetten: boter en/of olijfolie om te bakken, plakjes brie en/of lichtbelegen kaas, wijn, bouillon of vleesfond, slagroom of kookroom, stukjes tomaat, gesnipperde rode ui, plakjes champignons; preiringetjes, blokjes paprika.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.