Room­borst­plaat

  • borrelhapje
  • 6 stuks
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 6 stuks
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • borstplaatvormen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maak de borstplaatvormen nat en leg ze op een plank. Doe de suiker, de slagroom en de boter in een steelpan en breng het al roerende met een houten lepel op laag vuur aan de kook. Laat ca. 5 min. zachtjes koken. Laat regelmatig de opgeloste suiker van de lepel lopen. Haal de pan van het vuur als de laatste druppel gesmolten suiker als een dunne draad aan de lepel blijft hangen. Laat snel afkoelen door krachtig te roeren. Roer ook langs de wand van de pan, tot het mengsel een krassend geluid maakt. Schenk het borstplaatmengsel in de vorm en druk tijdens het schenken tegen de borstplaat zodat de vloeibare suiker er niet uitloopt. Doe dit snel want de suiker stolt snel. Laat de borstplaat afkoelen en goed hard worden. Schuif na 15 min. de vormen met borstplaat voorzichtig over het bakpapier zodat ze loskomen. Draai de vormen om en laat de andere kant van de borstplaat drogen. Verwijder de vormen wanneer de borstplaat helemaal hard is en leg ze op een schaal.

Tip:

U kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Tip:

Met een paar druppels essence kun je de borstplaat allerlei lekkere smaakjes geven. Koffie, amandel of rum zijn favoriet. Chocoladeborstplaat maak je door 1/2 el cacaopoeder mee te koken met de suiker. Als je op dezelfde manier 1 tl oploskoffie meekookt, krijg je mokkaborstplaat.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 200 kcal
  • koolhydraten 34 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: De smaak van december

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.