Zalm met ge­bak­ken aard­ap­pe­len en erwt­jes

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was de ongeschilde aardappelen en snijd ze in de lengte in 8 partjes. Snijd met een scherp mesje of dunschiller de gele schil van de citroen en snijd die in stukjes. Verwarm 4 eetlepels olie in een wok en bak hierin de aardappelpartjes en de stukjes citroenschil al omscheppend goudbruin en gaar in ca. 20 minuten. Bestrooi tussendoor met (grof zee)zout naar smaak. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 5 minuten aan weerszijden goudbruin en gaar. Kook de tuinerwten in 2-3 minuten gaar. Giet ze af en meng er 2 eetlepels olie, de munt en de bosui door. Serveer de zalm met de citroen-aardappeltjes en de tuinerwten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.