Wit­lof­f­rit­ta­ta met kaas uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 785 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 147

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde glazen ovenschaal (Ø 25 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bittere kern uit de onderkant van de witlof en de rest van de witlof in fijne reepjes. Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin het pepertje (indien je van extra pittig houdt, fruit je de zaadjes mee). Voeg de witlof toe en roerbak 3-4 minuten. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de peterselie fijn en roer deze samen met de geitenkaas en de witlof door het eiermengsel. Schenk dit mengsel in de ovenschaal en laat het 25 minuten gaar worden in de hete oven. Snijd de witloffrittata in punten en serveer met de rucolasla melange en dikgesneden brood.

Tip:

Ook met geraspte oude kaas is deze witloffrittata heerlijk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.