Kip met ker­rie en ana­nas

Zoet, zacht romig en fris, lekker met notenrijst.

(244)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zoet, zacht romig en fris, lekker met notenrijst. 4 personen
3 244

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipfilet met de kerrie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer ze; snijd de grote champignons in vieren. Kook de peultjes in 5 min. beetgaar. Snipper de ui. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig op middelhoog vuur.
  3. Zet het vuur hoog, schep de kip en de champignons bij de ui in de pan en roerbak 3-5 min. Voeg de crème fraîche en de ananas toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de rijst en de peultjes.

variatietip:

In plaats van ananas kun je blokjes mango gebruiken. Neem dan een stevige, niet te rijpe mango.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kip met kerrie en ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met ker­rie en ana­nas

1
1
  • 275 g notenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 400 g kipfilet
  • 2 tl kerriepoeder

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipfilet met de kerrie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer ze; snijd de grote champignons in vieren.

4
4
  • 200 g peultjes
  • 1 ui

Kook de peultjes in 5 min. beetgaar. Snipper de ui

5
5
  • 2 el olie

Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig op middelhoog vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6
  • 350 g ananasstukjes op lichte siroop

Zet het vuur hoog, schep de kip en de champignons bij de ui in de pan en roerbak 3-5 min. Laat de ananas uitlekken.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7
  • 125 ml crème fraîche

Voeg de crème fraîche en de ananas toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de rijst en de peultjes.

variatietip:

In plaats van ananas kun je blokjes mango gebruiken. Neem dan een stevige, niet te rijpe mango.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.