Sint- en piet­spe­cu­laas­jes

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 20 stuks
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • huishoudfolie
  • bakpapier
  • koekvormen (poppetjes)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed met koele handen of in de keukenmachine (je kunt hiervoor gewoon het mes in de keukenmachine gebruiken) de bloem, de boter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, 2 eetlepels water en een theelepel zout tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol daarop met een deegroller het deeg uit tot een plak van zo'n centimeter dik. Druk met de koekvormen poppetjes uit het deeg. Snijd nu voor de pieten pietenmutsen uit, voor de sinterklazen mijters en habijten (jurken). Plak ze op de koekmannetjes met wat warm water. Leg de koekmannetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.
  3. Maak de glazuren zacht volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de speculaaspoppetjes met het gekleurde glazuur en verander ze in echte sint- en pietspeculaasjes.

Tip:

Ook handig zijn gekleurde glazuurstiften (bakproduct).

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.