Pit­ti­ge spek­lap­jes met ro­de­kool

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 62

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng 2 eetlepels sambal met de sojasaus en wrijf de speklapjes hiermee in. Marineer ze minstens 30 minuten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en krokant. Verhit 10 minuten voordat de rijst gaar is 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rodekoolblokjes circa 10 minuten tot ze zacht en warm zijn. Schep er nog 1 eetlepel sambal doorheen. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de pittige kool met de rijst en de speklapjes, bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.