Open pe­ren­taart

  • gebak
  • 12 stuks
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 12 stuks
3 154

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • deegroller
  • lage taartvorm (Ø 24-26 cm)
  • steunvulling
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de boter in kleine blokjes. Meng snel de bloem, basterdsuiker, boter en de helft van de eieren in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. Doe het over in een kom, kneed het tot een bal en wikkel die in huishoudfolie. Laat het minimaal 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Vet de taartvorm in. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap. Leg het deeg in de vorm en druk het goed aan langs de randen. Bedek het deeg met bakpapier en leg de steunvulling erop. Bak de bodem ca. 15 min.
  3. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Schep de amandelspijs om met de rest van de eieren en bestrijk hiermee de lauwwarme bodem. Leg de partjes peer erop. Bestrijk ze met de abrikozenjam en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de perentaart nog ca. 10 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Open perentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Open pe­ren­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 50 g koude boter
  • 200 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 ei

Snijd de boter in kleine blokjes. Meng snel de bloem, basterdsuiker, boter en het ei in een keukenmachine tot een kruimelig deeg.

3
3

Doe het over in een kom, kneed het tot een bal en wikkel die in huishoudfolie. Laat het minimaal 30 min. rusten in de koelkast.

4
4
  • 2 g koude boter
  • 2 g bloem

Vet de taartvorm in. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap. Leg het deeg in de vorm en druk het goed aan langs de randen.

5
5

Bedek het deeg met bakpapier en leg de steunvulling erop. Bak de bodem ca. 15 min.

6
6
  • 4 rijpe peren

Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in parten.

7
7
  • 150 g amandelspijs
  • 1 ei

Schep de amandelspijs om met het ei en bestrijk hiermee de lauwwarme bodem. Leg de partjes peer erop.

8
8
  • 4 el abrikozenjam
  • 2 el amandelschaafsel

Bestrijk ze met de abrikozenjam en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de perentaart nog ca. 10 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.