Ge­vul­de to­ma­ten met gar­naal­tjes

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 20 stuks
3 130

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze uit met een theelepel. Bestrooi de binnenkant met een beetje zout en laat ze ondersteboven uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd met een scherp mes een heel dun plakje van de onderkant van de tomaatjes. Zo blijven ze beter staan.
  2. Snijd de peterselie fijn. Meng de garnalen met de crème fraîche, peterselie en mierikswortel. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Vul de tomaatjes met het garnalenmengsel.

bewaartip:

Geraspte mierikswortel blijft lange tijd goed en kun je voor veel sladressings en dips gebruiken. Of als sausje: meng dan tweederde mayonaise met eenderde geraspte mierikswortel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 10 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde tomaten met garnaaltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de to­ma­ten met gar­naal­tjes

1
1
  • 20 tastytomtomaten

Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze uit met een theelepel.

2
2

Bestrooi de binnenkant met een beetje zout en laat ze ondersteboven uitlekken op een stuk keukenpapier.

3
3

Snijd met een scherp mes een heel dun plakje van de onderkant van de tomaatjes. Zo blijven ze beter staan.

4
4
  • 1 el verse peterselie
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl geraspte mierikswortel

Snijd de peterselie fijn. Meng de garnalen met de crème fraîche, peterselie en mierikswortel. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5

Vul de tomaatjes met het garnalenmengsel.

bewaartip:

Geraspte mierikswortel blijft lange tijd goed en kun je voor veel sladressings en dips gebruiken. Of als sausje: meng dan tweederde mayonaise met eenderde geraspte mierikswortel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.