Pit­ti­ge kaas­fon­due met gam­ba's

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • kaasfondueset of pan met dikke bodem en rechaud (warmhoudplaatje met waxinelichtjes)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 2 el olie in een speciale kaasfonduepan of een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui met de knoflook, tot deze glazig zien. Voeg de gember en de helft van de rode peper toe en bak nog even mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Roer de 2 soorten kaas in porties erdoor en laat ze langzaam smelten. Doe de volgende portie kaas er pas bij als de vorige portie volledig gesmolten is. Roer een papje van de maizena met 2 el water en schenk dit al roerend door de fondue. Breng het mengsel aan de kook, tot de fondue na 2-3 min. gaat binden. Verdun eventueel met nog wat wijn en breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit de grillpan. Bestrijk de gamba's dun met de rest van de olie en gril ze in 4-5 min. gaar, keer halverwege. Bestrooi de kaasfondue met de rest van de rode peper. Zet de kaasfonduepan op tafel op de brander (of de pan met dikke bodem op een rechaud). Serveer met de gamba's. Lekker met ciabattabrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.