Pit­ti­ge os­sen­staart­soep met pad­den­stoe­len

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal 5 eetlepels olie met de teen knoflook en de helft van de peterselie fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng de olie op smaak met zout en (versgemalen) peper. Halveer de plakken ciabatta. Bestrijk de plakken met het kruidenmengsel, leg ze op een ovenrooster en bak ze in 5 minuten goudbruin. Bereid de ossenstaartsoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de shii-takes in grove repen en snijd de rest van de peterselie fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend bruin. Schep er de peterselie door (houd wat apart ter garnering) en breng op smaak met versgemalen vierseizoenenpeper. Schep de paddenstoelen in 4 soepborden, schenk er voorzichtig de soep omheen. Serveer de ciabattatoast bij de soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.