Groen­ten in ge­lei

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 8 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • huishoudfolie
  • cakevorm inhoud 1 liter, bekleed met huishoudfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aspergetips en tuinerwten 1-2 minuten in water met zout en spoel koud af. Maak courgettelinten met een kaasschaaf en halveer ze in de lengte. Kook ze 1 minuut in een laagje water. Laat even afkoelen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Schenk de witte wijn erbij, haal de pan van het vuur. Roer de goed uitgeknepen gelatine erdoor. Schep de tuinerwten en de peterselie door elkaar en schep ze in de met huishoudfolie beklede cakevorm. Leg er een laagje kaasblokjes bovenop, daarboven de citroenrasp en bestrooi dit met peper. Drapeer de courgettelinten over de kaasblokjes en leg de aspergetips erbovenop. Schenk het gelatinemengsel over de vulling. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Stort de groenten in gelei voorzichtig op een schaal.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.