Ge­kleur­de aard­ap­pel­pu­reelaag­jes

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 6 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er goed uit. Maal de spinazie met het basilicum en de eieren fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de helft van de spinazie in de ovenschaal en schep hier de helft van de puree overheen, strijk glad en bestrooi met de helft van de kaas. Herhaal dit met de rest van de spinazie, de puree en de kaas. Zet de ovenschaal 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt. Schep de ovenschotel voorzichtig op de borden, zodat je de laagjes goed blijft zien.

Tip:

Lekker met gebraden kip!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.