Ko­nijn ge­stoofd in sher­ry

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bestrooi de stukken konijn met zout en peper. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin het vlees rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan. Fruit in dezelfde pan op laag vuur de plakjes knoflook goudbruin en haal ze uit de pan. Fruit in dezelfde pan op laag vuur de uien met een snufje zout in 15 minuten goudbruin. Doe de knoflook en de stukken konijn terug in de pan en voeg de tijm en de sherry toe. Laat met de deksel op de pan in circa 2 uur gaar worden. Draai de stukken konijn regelmatig om. Voeg indien nodig water toe. Kook intussen de pompoen in de gevogeltefond in 20-25 minuten gaar, laat de fond grotendeels verdampen. Pureer de pompoen met de crème fraîche (voeg eventueel wat meer toe om het smeuïg te maken) en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de pompoenpuree met een stukje konijn en de jus. Lekker met gegrilde bosui.

Tip:

In plaats van konijn kun je kippenbouten gebruiken. De stooftijd is dan 1 1/2 uur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.