Groen­te­la­sag­ne met ko­mijn­rijst

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Aubergines schoonmaken, in lengte in 6 plakken snijden en 3 min. onder hete grill roosteren. Ui pellen en in halve ringen snijden. Kaas raspen op grove rasp. Helft olie in wok verhitten en hierin in 5 min. groenten bakken met 1/2 el komijn en naar smaak zout en peper. Noten grof hakken, kort goudbruin roosteren in hete droge koekenpan. Helft plakken aubergine in ovenschaal leggen. Groenten en noten erover verdelen. Rest plakken aubergine erop leggen, bestrooien met kaas en onder hete grill in 5 min. kaas laten smelten. Rest olie in koekenpan verhitten, ui in 3 min. zacht en lichtbruin bakken. Rest komijn toevoegen en 1 min. meebakken. Rijst mengen met uimengsel en op smaak brengen met zout en peper. Aubergineschotel over 4 borden verdelen. Komijnrijst ernaast scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 929 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.