Fi­lo­ka­neel­koek­jes met kwark

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
2 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 180 °C. Schil van 1 sinaasappel boven kommetje raspen en met suiker en kaneel mengen. Sinaasappels schillen en in stukjes snijden. Boter in steelpannetje op laag vuur smelten, maar niet bruin laten worden. Velletjes filodeeg elk in 4 gelijke stukken knippen. Velletjes 1 voor 1 licht beboteren en in 4 stapeltjes op bakpapier op bakplaat leggen. Stapeltjes bestrooien met kaneel-sinaasappelsuiker. In 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Beetje laten afkoelen. Op elk bord krokante koek leggen. Kwark ernaast scheppen en stukjes sinaasappel erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.