Knof­look­kip­fi­let met ge­wok­te wit­te kool

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • wok
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip horizontaal in 3 plakken snijden. Kipfilets tussen plasticfolie leggen en met groot plat mes of deegroller plat slaan. Ui en knoflook pellen en snipperen. Helft olie mengen met knoflook, 1 1/2 el paprikapoeder en wat zout en peper. Kipfilets mengen met oliemengsel. Witte kool schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Tomaten in partjes snijden. Aardappeltjes volgens aanwijzingen op verpakking in magnetron klaarmaken. Kipfilets in hete grillpan om en om in ca. 6 min. gaargrillen. Rest olie in wok verhitten, hierin ui en kool 8 min. bakken, geregeld omscheppen. Tomaten en rest paprikapoeder toevoegen, 1 min. meebakken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Kipfilet, aardappeltjes en kool over 4 borden verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 486 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.