Mos­terd­soep met cour­get­te en prei

Mosterdsoep wordt maaltijdsoep. Met aardappelen, prei en courgette.

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Mosterdsoep wordt maaltijdsoep. Met aardappelen, prei en courgette. 4 personen
2 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in kleine stukjes. Meng de soep in diepe pan met de courgette, aardappelpartjes en prei. Breng op hoog vuur aan de kook en laat daarna op matig vuur 15-20 min. pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
  2. Meng ondertussen de zure room met mosterd en zout en peper naar smaak. Verdeel de soep over de diepe borden en schep in elk een flinke lepel zure room.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.250 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 42-43

Mosterdsoep met courgette en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­terd­soep met cour­get­te en prei

1
1
  • 1 courgette

Snijd de courgette in kleine stukjes.

2
2
  • 1140 g mosterdsoep
  • 450 g aardappelpartjes
  • 300 g gesneden prei

Meng de soep in diepe pan met de courgette, aardappelpartjes en prei.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3

Breng op hoog vuur aan de kook en laat daarna op matig vuur 15-20 min. pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.

4
4
  • 125 ml sour cream
  • 1 tl mosterd

Meng ondertussen de zure room met mosterd en zout en peper naar smaak.

5
5

Verdeel de soep over de diepe borden en schep in elk een flinke lepel zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.