Ap­pel­cup­ca­ke

Met kaneel en een beetje citroen.

  • 8 stuks
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
Met kaneel en een beetje citroen. 8 stuks
3 156

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Zeef het bakmeel en schep samen met de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Schep als laatste de kaneel, appelschijfjes en citroenrasp door het beslag.
  2. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakejes in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes eerst 10 min. in de vorm afkoelen en daarna nog eens 20 min. op een rooster.

variatietip:

Voor extra smaak kun je nog grofgehakte pecannoten of walnoten aan het beslag toevoegen (100 g per 8 stuks).

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Appelcupcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­cup­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 4 appels

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

3
3
  • 200 g boter
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker

Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen.

4
4
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Klop de eieren los. Zeef het bakmeel en schep samen met de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel.

5
5
  • ½ citroen
  • 2 tl kaneelpoeder

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Schep als laatste de kaneel, appelschijfjes en citroenrasp door het beslag.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6

Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin.

7
7

Bak de cakejes in 30 min. goudbruin en gaar.

8
8

Laat de cakejes eerst 10 min. in de vorm afkoelen en daarna nog eens 20 min. op een rooster.

variatietip:

Voor extra smaak kun je nog grofgehakte pecannoten of walnoten aan het beslag toevoegen (100 g per 8 stuks).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.