Aard­ap­pel­pan­nen­koek­jes van Ma­rie­ke Bol­ken­baas

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer de bloem met de bouillon tot een glad papje. Meng hier de fijngesneden ham, de paprikablokjes, peterselie en bieslook door. Rasp de aardappels grof en meng ze door het bloemmengsel. Verhit de olie of de bakboter in een koekenpan en schep met een soeplepel telkens 3 hoopjes beslag in de koekenpan. Bak de aardappelpannenkoekjes aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin en gaar.

Tip:

Voor extra pit kunt u de aardappelpannenkoekjes bestrooien met geraspte Gruyèrekaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.