Bor­sjt met wod­ka­room

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de geraspte bietjes met de suiker, gemberpoeder, azijn en de mosterd in een kom en laat de smaken minimaal 30 min. op elkaar inwerken. Doe het mengsel in een pan, voeg de kippenbouillon toe, meng goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bietjes nog 5 min. zachtjes koken. Pureer vervolgens met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Roer de zure room los met de wodka en royaal met (versgemalen) zwarte peper. Verdeel de soep in diepe kommen en schep in iedere kom een lepel wodkaroom. Lekker met roggebrood of geroosterd bruinbrood en een glaasje ijskoude wodka. Als garnering kun je een aardappelchipje in de borsjt steken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.