Ka­ra­melap­pels

Tover die gewone appel om tot een heerlijke zoete traktatie.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Tover die gewone appel om tot een heerlijke zoete traktatie. 6 personen
4 51

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 6 sateprikkers
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de kristalsuiker met het water in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook, zonder te roeren. Laat zonder deksel op de pan op middelhoog vuur in 15-20 min. inkoken tot karamel. Niet roeren! De kleur van de karamel moet goudbruin zijn. Let op dat de karamel niet te donker wordt, dan smaakt hij bitter.
  2. Boen de appels schoon, steek de (saté)prikkers in de appels in de schil en wentel door de karamel. Leg de appels op een vel bakpapier. Werk snel, anders wordt de karamel hard en kun je hem niet meer gebruiken. Laat afkoelen en serveer.

bereidingstip:

Zorg dat de suiker helemaal is opgelost voordat je de karamel laat inkoken. Níet roeren is essentieel in deze fase. Roer je wel, dan kristalliseert de suiker en wordt de karamel troebel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • koolhydraten 55 g
  • natrium 1 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Karamelappels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­ra­melap­pels

1
1
  • 500 g kristalsuiker
  • 4 el water

Breng de kristalsuiker met het water in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook, zonder te roeren.

2
2

Laat zonder deksel op de pan op middelhoog vuur in 15-20 min. inkoken tot karamel. Niet roeren!

3
3

De kleur van de karamel moet goudbruin zijn. Let op dat de karamel niet te donker wordt, dan smaakt hij bitter.

4
4
  • 6 appels

Boen de appels schoon, steek de (saté)prikkers in de appels in de schil en wentel door de karamel.

5
5

Leg de appels op een vel bakpapier. Werk snel, anders wordt de karamel hard en kun je hem niet meer gebruiken. Laat afkoelen en serveer.

bereidingstip:

Zorg dat de suiker helemaal is opgelost voordat je de karamel laat inkoken. Níet roeren is essentieel in deze fase. Roer je wel, dan kristalliseert de suiker en wordt de karamel troebel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.