Pe­tit­fours met noot­mus­kaat

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 16 stuks
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • vijzel
  • 16 minibakvormpjes (inhoud 20 ml) of 4 muffinvormpjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop met een mixer de boter met de suiker en het ei romig. Voeg het bakmeel, nootmuskaat en een mespunt zout toe en mix het geheel luchtig. Schep de inhoud in de minibakvormpjes of in muffinvormpjes. Bak de petitfours goudbruin en gaar. In de minibakvormpjes duurt dit 8-10 minuten; in de muffinvormpjes 15-20 minuten. Hak de noten grof in een vijzel of met de staafmixer. Rooster de grofgehakte noten goudbruin in een droge koekenpan. Roer de sherry door de poedersuiker tot een dikke pap, verdeel dit over de petitfours en strooi de hazelnoten erover. Rasp eventueel nog een beetje nootmuskaat erover. Serveer de petitfours met een glaasje zoete sherry.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.