Bra­men­taart met ap­pel

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 91

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm, doorsnede 26 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de bloem met de suiker en wat zout. Voeg de boter toe en wrijf het geheel met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Meng het ei en 1-2 el koud water erdoor en kneed alles tot een deegbal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 centimeter. Bekleed de ingevette vorm met het deeg en druk het aan de zijkant tot halverwege de rand aan. Meng in een kom het sinaasappelsap met de custardpoeder en de honing. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appel en de bramen door het custardmengsel en schep dit in de taart-bodem. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart buiten de oven afkoelen. Serveer lauwwarm. Lekker met (walnoten)ijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.