Ge­gla­ceer­de wor­tel met si­naas­ap­pel

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze schuin in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember tot hij gaat geuren. Schep de wortel erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de honing en 2-3 el water toe en laat de wortel in nog 5-10 minuten zachtjes gaar worden en het vocht inkoken. Breng op smaak met zout. Schil de sinaasappels en snijd ze in plakjes. Schep de sinaasappelplakjes door de wortel en warm ze 1 minuut mee. Strooi de sesamzaadjes erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.