Bruschet­te met lin­zen­pu­ree

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 3 el olijfolie in een pan met een dikke bodem, schep de uien en knoflook erdoor en smoor ze in 10-15 minuten zachtjes gaar en goudbruin. Rooster het brood goudbruin in de broodrooster of in een hete grillpan. Meng de linzen met een derde van het uimengsel, el salie, 2 el olijfolie en een beetje zout en peper in de keukenmachine tot een gladde puree. Besprenkel de bruschette met de rest van de olijfolie en bestrijk ze royaal met de linzenpuree. Verdeel de rest van het uimengsel erover. Bestrooi met de kaas en de rest van de salie. Maal er nog wat peper boven.

Tip:

Bestrooi de uien voor het smoren met wat zout, dan worden ze nog zoeter en lekkerder. Ui bevat namelijk veel suiker en zout laat deze smaak beter uitkomen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.