Ro­de­kool­pak­ket­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 8 mooie grote bladeren van de kool los, snijd de harde nerf weg en laat ze in ruim kokend water in 2-3 minuten soepel worden. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de appel in dunne schijfjes. Meng het gehakt met de dille en zout en peper naar smaak en vorm er 8 rolletjes van 4-5 centimeter lang van. Spreid de koolbladeren uit, verdeel de appelschijfjes erover en leg er een gehaktrolletje op. Vouw de bladeren tot pakketjes dicht en leg ze in de ovenschaal. Meng 100 ml rode wijn met de bouillon en de honing en schenk dit in de schaal. Laat de pakketjes in de oven in 30 minuten gaar worden, bedruip ze regelmatig met stoofvocht. Schep ondertussen de uiringen om met zout naar smaak en 50 ml wijn, laat ze 30 minuten staan en laat ze uitlekken. Verdeel de uiringen over de pakketjes uit de oven. Lekker met aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.