An­nus­h­ka (wal­no­ten­taart van Naz­rin)

  • nagerecht
  • 2 stuks
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 2 stuks
4 149

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • 2 springvormen (Ø 26 cm), met bakpapier bekleed

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de boter met 200 gram suiker tot een luchtige massa, klop er daarna een voor een de eieren door. Roer er 100 ml crème fraîche en het bakmeel doorheen. Verdeel het beslag in 2 porties, schep elke portie in een taartvorm en bak beide helften van de taart in 35-40 min. gaar. Laat de taart in de vormen afkoelen.
  2. Klop 200 ml crème fraîche met de poedersuiker glad. Roer de walnoten erdoor en smeer het mengsel uit over een (afgekoelde) taarthelft. Leg de andere taarthelft erbovenop.
  3. Doe 50 gram suiker, de cacao en de bloem in een pannetje, roer de melk erdoor en breng het geheel aan de kook. Schenk dit mengsel over de taart en smeer het gelijkmatig uit.

Tip:

Familierecept Allerhande 11 2007. In Azerbeidzjan komen na het eten vaak zoetigheden op tafel, vertelt Nazrin. Met een grote pot thee erbij. Baklava is een klassieker, annushka een bekend modern gerecht. 'Toen mijn moeder destijds merkte hoe lekker ik de taart vond, bleef ze hem voor me maken.' En hoewel ze elkaar sinds Nazrins vlucht uit Azerbeidzjan nooit meer hebben gezien, wordt die traditie gekoesterd. 'Tijdens het koken denk ik aan haar. Bovendien vind ik het leuk iets van mijn cultuur aan mijn kinderen door te geven.'

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.