Roer­ge­bak­ken broc­co­li met bief­stuk en ro­de pe­per

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
4 161

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in repen en de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Schil en rasp de gember.
  2. Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit de helft van de olie in een wok. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Schep de roosjes uit de wok.
  3. Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 min. Voeg de broccoli toe. Snijd de limoen in parten. Schep de rijst in kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met de partjes limoen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken broc­co­li met bief­stuk en ro­de pe­per

1
1
  • 75 g zilvervliesrijst
  • 150 g biefstukken
  • 1 teen knoflook

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de biefstuk in repen en de knoflook fijn.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 el Japanse sojasaus

Schil en rasp de gember. Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus.

4
4
  • 300 g broccoliroosjes

Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren.

5
5
  • 1 el wokolie

Verhit de olie in een wok. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Schep de roosjes uit de wok.

6
6
  • 1 el wokolie
  • 1 limoen

Verhit de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 min. Voeg de broccoli toe. Snijd de limoen in parten.

7
7

Schep de rijst in kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met de partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.