Har­ti­ge taart­jes met prei, ei en ba­con

Nog sneller klaar? Gebruik kant-en-klaar deeg voor hartige taart.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Nog sneller klaar? Gebruik kant-en-klaar deeg voor hartige taart. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 eenpersoonstaartvormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem met het zout. Snijd 150 g boter in blokjes en meng met de bloem. Kneed het tot een kruimelig mengsel. Besprenkel dit met het water en kneed het tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringetjes, was de prei en laat hem goed uitlekken. Verhit 25 g boter in een wok, roerbak de prei in 2-3 min. beetgaar en laat hem uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lappen, voor elk vormpje 1. Verdeel de prei over de schaaltjes, breek de eieren erboven en leg de bacon erop. Bekleed de schaaltjes met het deeg en druk de randen goed aan. Schuif de vorm iets onder het midden van de oven en bak de taartjes in 30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

U kunt voor dit recept ook deeg voor hartige taart gebruiken. Dat is geschikter voor vochtige vullingen dan bladerdeeg.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hartige taartjes met prei, ei en bacon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart­jes met prei, ei en ba­con

1
1
  • 300 g bloem
  • 150 g koude boter
  • 1 mespunt zout

Meng de bloem met het zout. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem. Kneed het tot een kruimelig mengsel.

2
2
  • 2 el water

Besprenkel dit met het water en kneed het tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
4
  • 2 preien

Snijd de prei in ringetjes, was de prei en laat hem goed uitlekken.

5
5
  • 25 g koude boter
  • 1 tl nootmuskaat

Verhit de boter in een wok, roerbak de prei in 2-3 min. beetgaar en laat hem uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.

6
6
  • 1 snufje bloem

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lappen, voor elk vormpje 1.

7
7
  • 4 eieren
  • 100 g bacon (plakjes)

Verdeel de prei over de schaaltjes, breek de eieren erboven en leg de bacon erop. Bekleed de schaaltjes met het deeg en druk de randen goed aan.

8
8

Schuif de vorm iets onder het midden van de oven en bak de taartjes in 30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

U kunt voor dit recept ook deeg voor hartige taart gebruiken. Dat is geschikter voor vochtige vullingen dan bladerdeeg.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.