Ker­rie-peer­zuur­kool met worst­jes en pu­ree

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en breng in een ruime pan in een laagje koud water met wat zout aan de kook. Kook in 15-20 min. gaar. Verhit in een pan 15 g boter en bak de peerstukjes en kerrie 2 min. Voeg de zuurkool toe en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat water. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm 15 g boter in een koekenpan en bak hierin de worstjes in ca. 8 min. rondom bruin en gaar. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de rest van de boter en melk. Voeg de nootmuskaat en peper en zout naar smaak toe. Verdeel de zuurkool over 4 borden. Schep de puree en de worstjes ernaast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 678 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.