Rijk ge­vul­de erw­ten­soep

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
2 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 minuut fruiten. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest met sjalot en basilicum mengen. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken. Met staafmixer soep pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonen en bleekselderij erdoor roeren. Soep zachtjes laten koken tot groenten (beet)gaar zijn. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort mee verwarmen. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien. Lekker met dikke plakken donkerbruin brood.

Tip:

Prijs per persoon 1.35 (in 2007)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.