Ge­hak­twraps

Vanavond gaan op de Mexicaanse toer!

(299)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Vanavond gaan op de Mexicaanse toer! 4 personen
3 299

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Zet het vuur laag, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  2. Bestrijk de tortilla's dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat ca. 2 min. in de oven. Beleg met de ijsbergsla en verdeel er wat knoflooksaus over. Rol de wraps op en serveer direct.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 995 mg
  • vezels 5 g
Tags

Gehaktwraps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hak­twraps

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 ui
  • 300 g rundergehakt

Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl paprikapoeder

Zet het vuur laag, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

4
4
  • 8 tortillawraps

Bestrijk de tortilla's dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat ca. 2 min. in de oven.

5
5
  • 1 krop ijsbergsla
  • 250 ml knoflooksaus

Beleg met de ijsbergsla en verdeel er wat knoflooksaus over. Rol de wraps op en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.