Zuur­kool­scho­tel met ap­pel en bo­nen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 5 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor scheppen en bier erbij schenken. Zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Met appelboor klokhuizen uit appels steken. Appels in dunne plakken snijden. In zeef bonen afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In keukenmachine bonen pureren en op smaak brengen met zout en peper. Rest van boter smelten. Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen. Driekwart van appelplakken er dakpansgewijs op leggen en bonenpuree erover uitstrijken. Rest van appelplakken in rijtje op bonenpuree leggen. Bonenpuree en appel bestrijken met gesmolten boter. Peper erboven malen. In midden van oven zuurkoolschotel in 25-30 minuten heet en gaar laten worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.