Spi­na­zie­stamp­pot met kip

Romige stamppot met kruidige kip en een lekkere bite van amandelen.

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Romige stamppot met kruidige kip en een lekkere bite van amandelen. 4 personen
3 124

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Laat de spinazie op laag vuur ontdooien en laat zodra de spinazie ontdooid is even uit lekken in een vergiet.
  2. Bak de ui glazig in de boter, bak het kerriepoeder 1 min. mee. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en leg deze tussen de ui. Bak de kip in 10 min. rondom bruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp met de crème fraîche tot een puree. Meng het uimengsel met het bakvet en de helft van het amandelschaafsel door de puree.
  3. Schep de spinazie in gedeelten door puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilets in plakjes. Verdeel de stamppot over de borden en leg de plakjes kip erop. Garneer met de rest van het amandelschaafsel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 7 g
Tags

Spinaziestamppot met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­stamp­pot met kip

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 1 grote ui

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 450 g spinazie

Laat de spinazie op laag vuur ontdooien en laat zodra de spinazie ontdooid is even uit lekken in een vergiet.

3
3
  • 25 g roomboter
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 4 kipfilets

Bak de ui glazig in de boter, bak het kerriepoeder 1 min. mee. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en leg deze tussen de ui.

4
4
  • 50 g amandelschaafsel

Bak de kip in 10 min. rondom bruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.

5
5
  • 125 ml crème fraîche

Giet de aardappelen af en stamp met de crème fraîche tot een puree. Meng het uimengsel met het bakvet en de helft van het amandelschaafsel door de puree.

6
6

Schep de spinazie in gedeelten door puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilets in plakjes.

7
7

Verdeel de stamppot over de borden en leg de plakjes kip erop. Garneer met de rest van het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.