Ge­stoom­de vis met dop­erwt­je­spu­ree

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Visfilets uit verpakking halen. Royaal bestrooien met knoflookzout. Op groot bord of schaal naast elkaar laten ontdooien. Aardappelen in grote pan met ruim koud water aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken. Afgieten. Bieslook fijnknippen. Filets in stoompan leggen. Doperwtjes in laagje kokend water in 5-8 min. gaarkoken. Tegelijkertijd boven doperwtjes, vis in 8 min. met deksel op pan gaarstomen. Doperwtjes afgieten. Met staafmixer grof pureren. Op smaak brengen met wat knoflookzout, royaal peper, citroensap en 1 el olie. Gekookte aardappelen mengen met rest olie, peper, knoflookzout en bieslook. Filets en aardappelen op 4 borden leggen, doperwtenpuree erbij scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 444 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.